divendres, 28 de gener del 2011

Castella, Catalunya, Perpinyà, Berlín i Rosselló al Tradicionàrius



Divendres 4 de febrer

Hora: 22 h
Lloc: C.A.T.
Preu: 12 € / Amics del C.A.T. 6 € / Ball 5 €
Entrades anticipades al web Atràpalo.com

La Musgaña
Presenta el seu últim disc Idas y venidas

La Musgaña és considerat un dels grups espanyols de música folk més prestigiosos i amb més projecció internacional, com bé demostren els seus concerts en més d’una dotzena de països europeus, però també a llocs com els Estats Units, Canadà, Mèxic, el Marroc, Algèria, l’Índia... La Musgaña ha anat forjant el seu estil peculiar a l'hora de tractar la música instrumental de la Meseta castellana, enfocant els arranjaments d’una manera contemporània i innovadora, barrejant instruments tradicionals i moderns i oferint una enorme riquesa de ritmes i estils. El nou so del grup, positiu, enèrgic i optimista, queda reflectit fidelment en el seu últim disc, Idas y venidas: una col·lecció de valsos, seguidilles, jotes, charradas, charros, pasdobles i dianes, enregistrats en rigorós directe a l’estudi.






Ameba


Ameba és un conjunt de petit format integrat per Joan Boada al llaüt, Roger Pineda al baix i Víctor Pedrol a la trikitixa (acordió basc). El grup va néixer a principi del 2001, una època de gran utilitat de les formacions reduïdes, i de seguida va començar tenir actuacions a través del boca-orella. Van començar tocant sobretot a places, amb un repertori de ball tradicional, i en bars i ateneus, amb un repertori de concert, amb melodies populars catalanes i d’autors en català. A final del 2002 gravaven la maqueta homònima Ameba, autoeditada, que els va permetre entrar a nous circuits i projectar-se arreu. Des d’aleshores, en pràcticament deu anys de recorregut, Ameba ha passat pràcticament per totes les places balladores del país.

www.gorramusca.cat/Ameba



Dissabte 5 de febrer
CONCERT LADYFOLK. Underground folk català

Hora: 21 h
Preu: 12 € Amics del C.A.T. 10 €

Entrades anticipades al web Atràpalo.com



LADYFOLK és el primer festival de música dedicat exclusivament a artistes femenines que exerceixen la seva activitat a l’underground de Catalunya, lluny dels grans circuits comercials i l’atenció dels mitjans de comunicació. Només dones: pel seu component estètic, per la seva atracció, per la seva particular visió de la música, els sentiments i la seva transmissió. Sense tòpics. De la més acarnissada a la més dolça. Com un petit homenatge als precedents que tant han marcat la història de la música folk durant dècades: Joan Baez, Joni Mitchel, Edith Piaf, Ani di Franco... El propòsit d’aquesta reunió parteix del folk entès com una manera de percebre l’activitat artística més que no pas com una etiqueta estilística. Així podrem descobrir noves propostes que s’escapen de les etiquetes i podrem recórrer els diferents camins que tracen les artistes del cartell, de les propostes més jazzístiques a les més western. LADYFOLK neix de l’underground: ha recol•lectat els músics de manera artesanal, d'un en un, i els ha trasplantat dels seus circuits habituals de sales petites al festival amb l’únic i lloable requisit de la seva solvència artística. Res de guitarres xineses desafinades, posades a escena raquítiques o actituds desinflades. Cadascuna de les folk ladies té presència, talent i capacitat d’atrapar l’espectador, estremir la seva ànima i deixar empremta en la seva memòria.


Edith Crash, Rosselló

En el fons, Edith Crash és una banda de rock. Una banda d’una sola persona, d’un sol instrument i d’una sola veu. Però, definitivament, és rock. Brut, fosc, captivador, sexi... Crash, nascuda a Perpinyà, no encaixa en el que se sol esperar d’una cantautora francesa. Oblideu-vos d’Edith Piaff, Françoise Hardy o la chanson i comenceu a pensar en PJ Harvey, en el punk-rock i en una tradició musical més atlàntica: blues sense ser blues, rock sense ser rock, folk sense ser folk, western sense ser western... El tot i el res. Com la teoria del caos, però en cançons contemporànies!

www.edithcrash.com
http://www.youtube.com/watch?v=ArcI6Syi8DA


Juliane Heinemann, Berlín

Després d'escoltar les cançons de l’alemanya Juliane Heinemann, segueixes pensant quan va ser que el jazz i el folk es van donar la mà. Potser va ser en els llunyans setanta. Potser va ser gràcies a Joni Mitchell. Potser va ser gràcies a l’avantguarda musical i artística novaiorquesa. Potser la Velvet. Potser Nico. I potser (només potser) ens trobem davant una digníssima hereva de tot aquest corrent. La millor manera de descobrir-ho és acostar-se a un dels concerts de Heinemann.

http://julianeheinemann.com
http://www.youtube.com/watch?v=DpFofrbP19E&feature=related


Ninette & the Goldfish, Perpinyà

De totes les propostes del festival, la de Ninette & The Goldfish possiblement és la més netament folk. Això sí, parlem d’un folk contemporani, amb la mirada fixa en el rock, el blues, la tradició southern i el nou corrent americà. Aquest duet barceloní està pujant de forma meteòrica amb un discurs nítid, màgic i magnètic. La veu de Ninette és la d’una veterana, i els acompanyaments de Goldfish a les sis cordes, excel•lents. Un projecte que vessa talent per totes les costures.

www.myspace.com/ninetteandthegoldfish
http://www.youtube.com/watch?v=ShEwy2Pj-9c&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=KnYTNsbWaJc&feature=related



Diumenge 6 de febrer

Matinals Infantils Folk

Supermercat de Joglars
Rah-mon Roma presenta Històries i cançons de joglars en ruta pel món...

Aquesta vegada, els més petits de la casa podran gaudir d’un recorregut pels passadissos d’un imaginari supermercat joglaresc, on podran escoltar contes i cançons d’arreu o de casa nostra, talment com si ens endinséssim en els llibres de la prestatgeria d'una biblioteca.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada