dimarts, 15 de març del 2011

Divendres, dissabte i diumenge folk!


Divendres 18 de març a les 22 h al C.A.T.

Preu concert: 12 € / Amics del C.A.T. 6 € / Ball: 5 € Entrades anticipades a www.atrapalo.com

Refree i Maria Rodés
Presenten l’espectacle Cançons de bandolers i molt mala gent

El talent sense límits de Raül Fernández, Refree, i la veu encisadora de Maria Rodés es donen la mà en un nou espectacle amb direcció artística d’Albert Puig. Cançons de bandolers i molt mala gent proposa una nova i inèdita visió de la tradició musical catalana, una aposta decidida per renovar el llenguatge del folk del nostre país. Agafant com a punt de partida les velles històries dels bandolers i els personatges de mala fama, l’espectacle explora nous camins d’expressió de la tradició musical. Amb tot el respecte que els mereixen les nostres arrels culturals, volen fer un nou pas endavant i combinar sense por tradició i atreviment, textos antics i instrumentacions modernes, i obrir així de bat a bat portes i finestres per donar a conèixer al món el nostre passat amb un llenguatge que mira cap al futur.



Els Matats

Presenten el seu últim disc Jugant seriosament

La història improvisada d'aquests sis amics va començar un dissabte a la tarda d'ara fa cinc anys, quan es van reunir per muntar una banda a Torroella de Montgrí. Com a idea inicial eren dos bateries, un contrabaix, un baix elèctric, un clarinet, un violí, tres guitarres acústiques, un orgue d'església, un saxo, una gralla i un acordió... Per sort tot això només era una idea! Finalment la banda ha quedat amb la formació actual: bateria, baix, guitarra, teclat, violí, acordió i veus. Amb el temps han aconseguit una sonoritat molt característica que els sorprèn fins i tot a ells mateixos, amb melodies tradicionals ballables, tocs de modernitat i pinzellades dels ritmes més actuals. Amb dos discos sota el braç, ofereixen un directe jove i engrescador... com un viatge d'anada i tornada a Xauxa o com un bon entrecot a les fines herbes. Això els permet jugar seriosament i ensenyar la seva proposta empordanesa arreu dels Països Catalans. En definitiva, una música apta per a tota mena de públic, tant per a jubilats amants dels mots encreuats com per a estudiants d'arquitectura tècnica en pràctiques.



Dissabte 19 de març a les 21.30 h al Luz de Gas
Tradicionàrius i BarnaSants
Preu concert: 18 € Amics del C.A.T. 10 €

Eduard Iniesta
Presenta el seu últim disc Set pecats

Eduard Iniesta s’ha erigit amb el temps com un dels grans referents dels sons mediterranis al nostre país. Autor d’una música molt personal i refinat multi-instrumentista de corda, Iniesta ha triat els pecats com a concepte per al seu cinquè disc. Un cop més, s'ha tancat al seu estudi amb l’ànim d’experimentar amb nous sons entorn del seu estil habitual marcadament mediterrani, i en clau de música bàsicament encapçalada pels seus instruments de corda, ha afrontat el repte de treure de l’abstracció alguns dels pecats que l’assetgen, alhora que ens ofereix també els seus antídots musicals per fer-hi front. Com si ens expliqués una història i acompanyat d’un grup de músics de luxe, Eduard Iniesta ens presenta un concert vibrant amb sorpreses incloses.


Diumenge 20 de març a les 12 h al C.A.T.
Preu: 5 € Nens de 4 a 12 anys 3 € Menors de 3 anys gratuït

Matinals Infantils Folk
Primavera amb flors i violes

Cançons, contes i danses que parlen de la natura en el mateix dia que arriba la primavera. Olors, sabors, colors... Farem festa amb La Bicicleta, Ara Va de Bo i uns amics polonesos que ens duran cançons del seu país per a compartir. Amb la col·laboració de l’Associació Cultural Catalano-polonesa.

A les 20.30 h L’Auditori de Barcelona, Sala Oriol Martorell
Preu: 22 € Amics del C.A.T. 17.60 €

Celtas Cortos
Presenten el seu últim disc Introversiones

Celtas Cortos diuen que són fills d’una terra ben seca, una terra que dóna vi com a saba principal; fills dels pinars pinyoners i dels erms de vent fred; fills també de la dolçaina, la gaita charra, del cinc per vuit i de la jota. Però només fills, i com a bons fills aviat decideixen no esprémer massa qui els alimenta, tot i que tampoc renuncien al seu cognom. Com que són molts germans, cadascun va buscar on va poder, i lògicament la cerca els va portar troballes molt diferents. Malgrat les diferències entre les diferents cerques personals, tots es trobaven força a gust amb la xicota que van trobar una mica més al nord. La xicota que tenia cosins irlandesos, bretons, gallecs i alguns de més llunyans... amb qui van congeniar des del primer moment i de qui han anat aprenent, amb dificultat, a canviar el vi pel whisky i la dolçaina pel whistle, a portar al plat altres receptes que els van fer esclaus del paladar sonor des de la primera vegada. Amb tot això, ens deixen un nou disc, Introversiones, que presentaran a L’Auditori dins el festival Tradicionàrius 2011.



Més informació a www.tradicionarius.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada