dimarts, 12 d’abril del 2011

Últim concert del Tradicionàrius!


Cloenda Tradicionàrius
Divendres 15 d’abril a les 20.30 h
Lloc: de la plaça de la Vila al C.A.T.

La Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia (CCCG) neix amb l’objectiu d’aglutinar les colles de cultura popular de Gràcia per sumar esforços, ser més efectius i eficaços en les actuacions que es fan a la Vila i a fora, i possibilitar nous projectes i reptes que se'ls proposin, com també ser un espai de debat. La Coordinadora canalitza totes les inquietuds, suggeriments i informacions que sorgeixen dins les colles i també des de fora, d'aquesta manera pot arribar més lluny i amb més profunditat en els àmbits on actua. Mitjançant les assemblees periòdiques, on assisteixen les nou entitats, es coordina prop de quatre-centes persones de diferent condició. Fruit d’aquest treball hi ha la Diada de les Colles, un espectacle que se celebra per la Festa Major de la Vila, on s'explica la història de Gràcia mitjançant les actuacions de totes les colles i la interpretació del seu himne, el Timbgrallers.

Geganters de Gràcia
Trabucaires de Gràcia
Bastoners de Gràcia
Castellers de la Vila de Gràcia
Bastoners de Barcelona
La Vella de Gràcia
Drac de Gràcia
Diabòlica de Gràcia
Malèfica del Coll
Gaudiamus Drac del Coll



Concert ball a les 22 h al C.A.T.

Preu concert i ball: 12 € / Amics del C.A.T. 6 €
Preu ball: 5 €

El Pont d’Arcalís
Presenten el nou disc Foc al tribunal

L’any passat El Pont d’Arcalís van celebrar el vintè aniversari en un memorable concert al Palau de la Música Catalana, i enguany tornen a casa, al C.A.T., per presentar l’estrena del seu nou disc, el vuitè de la seva discografia, que pren el títol d’una expressió popular i contundent dels pobles del Cadí: Foc al tribunal! Un títol que entronca amb el vessant més burleta i també antiautoritari de la gent de muntanya, que el grup ha recollit en altres ocasions amb peces que ja han esdevingut estàndards, com l’anticlerical “El gall negre” o les mil variants de “Les cobles del Peirot”, recopilades per Artur Blasco a la seva obra A peu pels camins del cançoner.

El nou repertori del grup inclou els tres temes que ja van avançar al disc 20 anys amb El Pont d’Arcalís, publicat amb la revista Sons núm. 15: “Els picadors del bosc de Virós”, lloança a la vida relaxada; “Els pressupostos”, una sàtira dirigida a les ànsies recaptadores, i “Cançó del raier”, amb lletra de Jacint Verdaguer, que ja va interpretar al seu dia La Murga, a més de les estrenes, com la cançó “La visita del ministre” i la que dóna títol al disc, “Foc al tribunal”, una tonada amb lletra anònima de l’any 1931 que ironitza sobre el tema de l’Estatut de Núria, patit un altre cop a l’Estatut de Sau del 1979 i santornem-hi amb el del 2006, com el famós 'dia de la marmota'.

Artur Blasco: veu, acordió diatònic i canya
Jordi Fàbregas: veu, guitarra i gralla
Jordi Macaya: viola, tarota, ocarina i veu
Isidre 'Tito' Pelàez: tarota, flauta, flautí, ocarina i ximbomba
Quim Soler: bateria, percussions i veu
Jordi Rotés: tècnic de so



Tazzuff

Guanyadors del III Concurs de maquetes SONS de la Mediterrània

Tazzuff fan música d'arrel nova i imaginativa. El grup va néixer a final del 2006 a Barcelona, aglutinant una sèrie de joves instrumentistes que, provinents de diferents àmbits estilístics, tenien una idea semblant: construir un repertori propi, totalment instrumental i basat en el llenguatge tradicional, que sonés nou i imaginatiu, i que repartís el protagonisme entre els diversos instruments. Les seves actuacions estan pensades tant per ballar com per ser escoltades, i recorren diversos estils musicals catalans, així com altres d’Occitània, el País Basc, la Bretanya i els Balcans. Sobre tots aquests materials, els sis instrumentistes dialoguen i apliquen la pròpia creativitat i imaginació a l’hora de compondre els arranjaments. Aquesta temporada, Tazzuff ha introduït retocs en la instrumentació, un fet que ha enriquit encara més la seva varietat tímbrica.

Adrià Grandia: viola de roda electroacústica
Marc del Pino: acordió diatònic
Aleix Armengol: acordió diatònic
Oscar Antolí: clarinet baix
Xavi Grau: baix elèctric
Didac Sauret: percussió

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada