dilluns, 5 de març del 2012

Tradicionàrius, concerts de la setmana

Dimarts 7 de març a les 21 h – L’Auditori de Barcelona, Sala 2 Oriol Martorell –
20 € Amics del C.A.T. 15 % de descompte


Nadau


Nadau és la cornamusa landaise que es baralla amb la guitarra elèctrica, és el cant tradicional que es fregeix i es frega amb la música, ñes 3 Zénit, 3 Olumpias i milers de persones que canten. El 1973 neix Nadau, un grup que segueix els passos dels grans artistes occitans com Marti, Patric i Los Caminaires, així doncs, de la nouvelle chanson. Amb una trajectòria de quasi 40 anys omplint escenaris per tot França i amb més de 60.000 discs venuts, Nadau és un dels grups occitans amb més ressò del segle XXI.

Dimecres 8 de març a les 21 h – L’Auditori de Barcelona, Sala 3 Tete Montoliu –
15 € Amics del C.A.T. 15 % de descompte

Concert produït per l’Auditori de Barcelona

Rosa Zaragoza


Cançons que expressen el sentir de les dones tenint en compte el seu cos, la seva ànima,la sexualitat, la maternitat, etc. Cançons que parlen d’un camí profund de reconciliació amb la nostra naturalesa de dones, sentint l’alegria de viure, felices de ser dones. Cançons per nodrir la naturalesa salvatge de les dones. Espectacle positiu, optimista i també profund, amb influencies musicals diverses: zíngares, caribenyes, mantres, rumbes, un magnificat i un conjur de bruixes...


Divendres 9 de març a les 19 h - C.A.T.
– 10 € Amics del C.A.T. 5 €
Taller de danses del Piemont a càrrec del grup Chemin de Fer

Divendres 9 de març a les 22 h - C.A.T. – 10 € Amics del C.A.T. 5 €

Betzuca
presenten El cuplet català

Des de principis del 1900 fins al 1930 el cuplet va esdevenir un gènere absolutament popular. A Catalunya, a part de les adaptacions de lletres de cuplets estrangers, es van composar una gran quantitat de peces originals en la nostra llengua. Aquestes melodies van esdevenir molt populars i es van difondre àmpliament. El violí i l'acordió diatònic són instruments que constantment han begut de les modes del moment i és per això que podem trobar cuplets en molts dels repertoris coneguts d'antics acordionistes i violinistes. Betzuca us proposa un concert que posa en relació aquests dos mons. Una revisió del cuplet amb sonoritat de petit format, directa i propera.



Chemin de Fer, Piemont

Acordió diatònic, violí, viola de roda: aquí hi ha els tres instruments que conformen el segell musical de Chemin de Fer. Mathieu Aymonod, Rémy Bonifaci i Raimondo Fernando: aquí hi ha els tres músics i vells amics que transmeten tota l'energia i l'harmonia que caracteritzen el projecte. Chemin de Fer va sorgir el novembre de 2009 d'una passió comuna per la música popular i del desig de tenir cert grau d'innovació en el món de la dansa folklòrica. El repertori del trio ofereix melodies tradicionals i composicions, moltes de les quals han estat escrites pels tres músics. Chemin de Fer busca un so agradable, però sobretot a una melodia que es pugui ballar, perquè tant els ballarins i els músics puguin divertir-se i gaudir de la música.




Dissabte 10 de març - 12 h - Mercat de la Llibertat

Folk als Mercats - Els Laietans

Declarat com el primer grup de gralles 2.0 del món, Els Laietans és un grup format per quatre joves amb l'objectiu de renovar l'àmbit graller català i difondre'l molt més enllà de la música tradicional. Partint de les festes populars i de carrer Els Laietans han entrat dins el món de les xarxes socials amb una gran repercussió mediàtica convertint-se així en un grup de referència en el sector de la música tradicional catalana. Si bé el seu àmbit natural són els concerts vermut i les cercaviles, aquest grup ha pres com a aparador virtual les xarxes 2.0 (Youtube o Facebook) per a fer arribar els seus treballs a un públic més divers a través de mitjans de comunicació com TV3, Catalunya Ràdio, Rac1 o Flaixbac, entre molts d'altres, i diversos portals digitals de notícies, on n'han obtingut unes excel•lents crítiques.



Dissabte 10 de març - 12 h - Mercat de Lesseps

Folk als Mercats - Taller de Cançó Tradicional del C. A. T.

Ous, pastanagues, sardines o unes bones botifarres. Passejant pel mercat, i amb la complicitat sempre amatent dels venedors i venedores, qualsevol excusa és bona per fer-la petar i muntar un bon sidral amb la colla del Taller de Cançó Tradicional del C.A.T.. Aquest és un grup no professional format pels alumnes del taller de cançó que dirigeix en Xavier Rota dins el Centre Artesà Tradicionàrius. Passar una estona agradable cantant de manera espontània i aprendre les formes de la cançó i la polifonia popular són els objectius del taller. D’entre el seu escollit repertori podrem escoltar cançons de caramelles, valsets, havaneres, jotes i cants de taverna d’arreu dels Països Catalans i Occitània.


Dissabte 10 de març a les 18 h - C.A.T. – 10 € Amics del C.A.T. 5 €, nens de 3 a 12 anys 3 €

Ara Va de 40

L’estiu de 1971 es va formar el grup d’espectacles per a nens Ara Va de Bo amb Xesco Boix, Josep Maria Pujol i Jordi Roura, antics integrants del Grup de Folk i Núria Ventura i Laura Pérez que procedien del món de l’educació. Ha passat el temps i els components han anat canviant. En 40 anys i mig han pujat a l’escenari als espectacles d’ Ara Va de Bo més de 70 músics i actors. De fa uns anys coordinen les Matinals Infantils del Tradicionàrius i el dia 10 de març ho celebraran al teatre del C.A.T. amb un concert en què membres del grup de les diverses èpoques i artistes convidats interpretaran els èxits antics i el repertori actual. Paral•lelament és farà una exposició amb fotos, cartells, il•lustracions, escenografia i vídeos d’aquests 40 anys i mig en què l’espectacle infantil ha evolucionat en uns moments d’importants canvis socials i estètics al nostre país.




Compra d'entrades anticipades a www.atrapalo.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada